Bjarte

Dette er Bjarte. Han er daglig leder i eget firma, Shiny Holding AS, og har nettopp flyttet inn i huben. Det er rimelig å si at Bjarte er den største nerden på huset, og det digger vi! Firmaet hans er en del av Find On Flow LLP, som er registrert i England, og sammen med teamet sitt der jobber han med å lage en tjeneste på blokkjeden flow. Bjarte har dessuten vært med på å starte Versus, en auksjonsplatform for digital kunst.

«Jeg liker å dykke ned i teknologi og lære meg nye ting. Mange spør meg hva som egentlig er greia med blokkjeder, og det er faktisk ganske vanskelig å gi et godt svar. En blokkjede er som et åpent regnsskapssystem som alle kan koble seg på. Alle kan se historikken på hva som har skjedd når, og dette kan ikke forandres. En smartkontrakt på en blokkjede er et automatisk oppgjørsssystem, du får automatisk betalt i det noen velger å trykke på kjøp. I dette systemet trenger du ikke å stole på at kjøper vil betale eller at selger vil levere det de sier de skal levere, tilliten ligger på koden og ikke på aktørene. Det er dette som kalles «trustless», og som gjør blokkjede så unikt, forklarer Bjarte.

Like før jul lanserte firmaet hans en tjeneste som har som mål å gjøre det lettere for brukere av blokkjeden flow å finne andre brukere og deres digitale eierandeler. «Ettersom blokkjeden er rimelig ny er det mange tjenester man tar for gitt andre steder som foreløpig ikke finnes her Derfor har vi laget .find, en god miks av Gule sider, finn.no, google, facebook og instagram», sier Bjarte.