Hvorfor Lillesand?

Lillesand, altså! Nærmere Europa kommer du nesten ikke, og det merkes. Før vår tid, mens seilskutene fremdeles var det ypperste innen logistikk, var Lillesand virkelig et knutepunkt mot verden. Det var hit til oss de kom, fra alle verdenshjørner, med varer, på vei til og fra. Det var her de søkte ly og los, og det var vi som fikk det første møtet med alt det store der ute. Impulsene utenfra fant først forankring langs kysten, og det er klart det har satt preg på oss, og hvem vi er.

Handelsårene som gikk fra uthavnene våre, spant nett over hele kloden – og i Lillesand HUB er vi stolte bærere av den tradisjonen. Fra våre kontorer er vi i daglig dialog med samarbeidspartnere, kunder og produsenter over hele kloden. Og fremdeles er vi den nærmeste naboen til resten av Europa, med flyplass og fergeterminal en liten halvtime fra huben.

Det er kanskje 150 år siden storhetstiden, men fremdeles er vi en kommune i sterk vekst. Og Lillesand har likevel aldri vært større. Mye skyldes nok den sentrale beliggenheten vår, midt i Agder og i det fineste av det fine (helt objektivt sett). Men omgivelsene alene er ikke nok – det er menneskene som gjør byen. Og i Lillesand har vi drøyt 11.000 mennesker som virkelig utgjør forskjellen på.

Et godt arbeidsmarked, plassert midt mellom to universitetsbyer, tilrettelagt infrastruktur og et godt barnehage- og skoletilbud gjør oss attraktive for studenter såvel som småbarnsfamilier og godt etablerte. Lillesand er rett og slett et praktisk sted å bo. Og et rikt kulturliv, fantastiske rekreasjonsmuligheter og folka rundt oss er det som gjør det til et godt sted å leve.