Om oss

Tidlig i 2022 tjuvåpnet innovasjonshuset Lillesand HUB, som står helt ferdig i september, midt i hjertet av Lillesand sentrum. Huben er en videreføring av et veletablert gründerfellesskap, og er et coworking space med omlag 30 arbeidsplasser, moderne møtelokaler og stillerom. 

Lillesand HUB er skreddersydd for bedrifter i vekst – og har plassen du trenger for å vokse. Vi tilbyr alt fra kontorfellesskap for team til cellekontor og free seating, alt etter dine behov. Hos oss er vi mange faste, en del «halvfaste» og stadig vekk nye fjes, akkurat som vi liker det!

Vi holder til sentralt i Lillesand sentrum, i Strandgata 10 og i Sentrumsgården, Storgata 6.

I Strandgata 10 er du så midt i sentrum som du kan komme, samtidig som du er omringet av en fantastisk hage, praktisk talt på bryggekanten. Her har du Strandhaven i første etasje, byens mest populære kafé med myldrende liv i lunsjen, som nylig har nylig gjennomgått en stor ombygging og utvidet til restaurantdrift. Spisestedet nyåpnet i juni 2022, blant annet med nytt bakeri og et stort oransjeri. Et chambre séparée i første etasje fungerer også som et moderne møtelokale i det som en gang var et lite fjøs. Og i andre etasje sitter altså vi i Lillesand HUB.

Ett minutts spasertur unna finner du Sentrumsgården, hvor vi kan boltre oss på hele 250 kvadratmeter lyse, moderne lokaler. Her har vi plass til de litt større bedriftene som ønsker egne teamkontor, i tillegg til et romslig møtelokale, felles spise- og oppholdsrom, flere stillerom og tilhørende parkeringsplasser.

people sitting down near table with assorted laptop computers

Har du lyst til å være del av vår gründer- og innovasjonsmiljø? Vi har plass til flere, og hører gjerne fra deg i kunnskapsbaserte oppstartsbedrifter som ønsker et fellesskap å vokse i. Vi vil også skape rom for frilansere og arbeidsnomader, og legge til rette for deg som har arbeidsgiver utenfor byen, som pendler og søker et arbeidsmiljø i periodene hvor du jobber fra Lillesand.

Lillesand sentrum ligger 28 kilometer fra Kristiansand og Kjevik flyplass, og mindre enn fem minutter i bil fra E18. Gode bussforbindelser øst- og vestover. Overalt i Lillesand sentrum finner du to timer gratis parkering, men avstandene er så korte at vi aller helst sykler eller går. Med bystranda og gjestehavna som nærmeste naboer kan du forresten gjerne ta båten eller padle kajakk til kontoret.

Hvem står bak Lillesand HUB?

Frode Kommode.
Egentlig Frode Strømman, men han kaller seg aldri det. I Lillesand kjenner vi ham nok best som primus motor bak vannsportfestivalen Sup & Stup, men det er helt andre ting som opptar ham det meste av tiden. Blant annet har han etablert, og driver, flere bedrifter innen klær og handel, både i Norge og i utlandet. I tillegg er han investor og gründer innen flere bransjer – og er en mye brukt sparringspartner for det lokale næringslivet. En vi alle sammen er glad for å kjenne, og ha i nettverket vårt, med andre ord.

Frode er brennende engasjert både i og for Lillesand, og er sammen med Nicolai Løvdal initiativtager til Lillesand HUB. Frode er pappa til tre, to små og en voksen jente, og bor midt i sentrum av Lillesand. På fridager elsker han å kjøre traktor på svigerfamiliens gård på Justøya.

Dette er Nicolai!
Løvdal, altså. Han er daglig leder i Lillesand HUB, som han startet sammen med Frode. Nicolai driver FutureFrogs, en som han kaller en «gjøre-tank» for mer bærekraftig business. Han har lang og variert erfaring både fra oppstartsbedrifter, multinasjonale bedrifter og offentlige institusjoner. Hovedfokus nå er en oppstartsbedrift som bruker blokkjede og kunstig intelligens for å gjøre solenergi på tak mer lønnsomt.

Nicolai har doktorgrad på kommersialisering av miljøteknologi og foreleser både ved NTNU og Universitetet i Oslo. I Lillesand HUB ønsker han å bidra til at flere kan følge sine drømmer – og lykkes, i og fra Lillesand. Selv har Nicolai slått seg ned langt inni skauen, på eget småbruk. Han er en ivrig fridykker og eier Lillesands eneste hoppbakke – med flomlys!